Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic retrau a Educació la tardança a resoldre un expedient d’adaptació del lloc de treball per motius de salut

Actualitat del Síndic

El Síndic retrau a Educació la tardança a resoldre un expedient d’adaptació del lloc de treball per motius de salut

23-08-2024
El Síndic retrau a Educació la tardança a resoldre un expedient d’adaptació del lloc de treball per motius de salut

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit a la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitat i Ocupació per a recordar-li el deure legal de tramitar amb «caràcter preferent» i resoldre els procediments d’adaptació o canvi de lloc de treball per motius de salut «en l’improrrogable termini de tres mesos des de la presentació de la sol·licitud».

L’actuació del Síndic es va iniciar després de la queixa que va presentar una funcionària per la falta d’adaptació del seu lloc de treball com a docent en un centre de Formació Professional de València. L’afectada va aportar informe de l’INVASSAT (de maig de 2022) que donava compte de la seua patologia, així com la incidència d’esta en l’exercici de les seues funcions. En l’informe es recomanava l’adaptació del lloc de treball mitjançant diverses mesures (assignació d’horaris estables i equilibrats, l’assignació d’aula fixa per a evitar trasllats, etc.). Unes pautes que no consta que s’hagen acollit per la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació.

Per tot això, Luna insta l’Administració educativa a resoldre este expedient sense dilació i, fins que ho faça, li suggerix que valore l’adopció de mesures provisionals que garantisquen l’adequada protecció de la salut en el treball de la persona interessada.

Així mateix, davant de la falta de resposta a l’informe sol·licitat pel Síndic, Luna també ha recordat a la Conselleria d’Educació el seu deure legal de col·laborar amb esta institució i de facilitar la informació sol·licitada. Ara, l’Administració disposa d’un mes per a contestar a les recomanacions d’esta institució.

Consulta la nostra actuació en este assumpte.

Notícies relacionades