Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic critica que els migrants en situació irregular no puguen accedir a l’abonament de transport a València

Actualitat del Síndic

El Síndic critica que els migrants en situació irregular no puguen accedir a l’abonament de transport a València

02-08-2024
El Síndic critica que els migrants en situació irregular no puguen accedir a l’abonament de transport a València

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha tornat a demanar a l’Ajuntament de València que valore la universalització de l’abonament de transport de l’EMT i que permeta que els migrants en situació irregular puguen accedir a les ajudes.

En la resolució, el defensor valencià recorda que ja va tramitar un expedient semblant i que l’Ajuntament de València va mostrar la seua conformitat amb la supressió del requisit de residència legal a Espanya per a accedir als abonaments de transport. No obstant això, en este nou expedient, el consistori defén que exigir el requisit de la residència legal a Espanya en els abonaments de transport municipals és legal.

En este sentit, el síndic recorda que les persones en situació irregular són un col·lectiu especialment vulnerable que s’enfronten sovint a barreres jurídiques i pràctiques en l’obtenció de servicis bàsics com ara l’assistència sanitària, l’educació i l’accés a la justícia. Tant el dret Internacional com el dret europeu imposen a tots els Estats membres l’obligació de garantir els drets humans a totes les persones que estiguen en la seua jurisdicció amb independència de la seua situació, incloent-hi els immigrants irregulars.

Per tot això, Luna considera que, encara que l’Ajuntament no estiga obligat a facilitar l’accés a l’abonament de transport a les persones en situació irregular, una administració que té un abonament específic per a les mascotes (que accedixen debades al bus) difícilment pot motivar l’exclusió de les persones en situació irregular a les mateixes ajudes al transport.

Consulta la  nostra resolució.

Notícies relacionades