Ir al contenido principal

Observatori del Menor

El Síndic s'adhereix al projecte europeu per a eliminar el castic físic a menors

Portal de la Transparència

Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

logo FACe punt general d'entrada de factures electrònicques

RSS

  • Inici
  • >

    El Síndic investiga l'aula d'educació especial de l'IES Mediterrani de Torrevieja

Actualitat del Síndic

10-10-2017

El Síndic investiga l'aula d'educació especial de l'IES Mediterrani de Torrevieja

Volem saber les mesures adoptades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport para per a proveir aquesta aula de dos professors de Psicologia Terapèutica, un educador social i un professor d'Audició i Llenguatge

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d'ofici per a investigar la dotació de personal per a la nova aula d'Educació Especial de l'IES Mediterrani de Torrevieja, que presta atenció a 10 alumnes. En concret, el defensor vol saber les mesures adoptades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport para per a proveir aquesta aula de dos professors de Psicologia Terapèutica, un educador social i un professor d'Audició i Llenguatge.

El defensor del poble valencià s’ha assabentat a través dels mitjans de comunicació de la difícil situació per la qual travessa el centre per a poder dur a terme un projecte dirigit a l’alumnat amb necessitats educatives especials. Segons sembla, la incorporació dels professionals especialitzats no s'ha materialitzat per complet a l'inici del curs i això ha provocat una situació que, segons l'AMPA del centre, fa que el projecte siga inviable.

D'acord amb la informació a què ha tingut accés aquesta institució, durant el curs passat l'Administració educativa va presentar i va aprovar un projecte per a impulsar la creació d'una aula d'aquestes característiques, amb el compromís autonòmic de contractar personal especialitzat i d'aportar el material didàctic. Per la seua banda, el centre es va fer càrrec del condicionament de l'aula, com també del material i l’organització de l'horari perquè dos dels professors dedicaren part de la seua jornada a reforçar l'atenció d'aquests alumnes.

El Síndic, de moment, s'ha dirigit a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a sol·licitar-li informació detallada sobre les mesures adoptades per a dotar l'aula específica de l'IES Mediterrani de dos professors de Psicologia Terapèutica, un educador social i un professor d'Audició i Llenguatge. Igualment, també se’n donarà trasllat a l'AMPA per a saber la situació de l'alumnat i conéixer propostes alternatives. 

Galeries de la notícia

Galeria: El Síndic i l'educació
  • Una xiqueta al costat d'un mural d'una classe

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana