Ir al contenido principal

Observatori del Menor

El Síndic s'adhereix al projecte europeu per a eliminar el castic físic a menors

Portal de la Transparència

Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

logo FACe punt general d'entrada de factures electrònicques

RSS

  • Inici
  • >

    El Síndic insta Educació a incrementar el nombre d'hores setmanals d'Audició i Llenguatge en el CEIP Azorín de Sant Vicent del Raspeig 

     

Actualitat del Síndic

21-09-2017

El Síndic insta Educació a incrementar el nombre d'hores setmanals d'Audició i Llenguatge en el CEIP Azorín de Sant Vicent del Raspeig 

 

Cholbi insisteix en el fet que l'alumnat amb necessitats educatives especials té dret a una educació inclusiva de qualitat i una veritable atenció a la diversitat

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s'ha dirigit a la Conselleria d'Educació perquè responga en un termini de 15 dies  si accepta o no la recomanació que li va fer arribar al juliol per a garantir l'escolarització adequada a l’alumnat amb necessitats educatives especials del CEIP Azorín de Sant Vicent del Raspeig.

La intervenció del defensor del poble valencià es va iniciar a la fi del gener de 2017, quan la mare d'una xiqueta de 8 anys -escolaritzada en aquell centre i que té dany cerebral i epilèpsia refractària- va acudir a aquesta institució a la recerca d'ajuda. La família, que viu a Agost, va haver d’escolaritzar la menor en el CEIP Azorín de Sant Vicent del Raspeig, amb els corresponents 24 km diaris de trajecte, ja que no li van poder oferir una resposta especialitzada en els centres del seu municipi.

Tanmateix, els pares es queixen de l'escassa resposta especialitzada que rep, no sols la seua filla, sinó també tots els xiquets i xiquetes del centre amb necessitats educatives especials. A més, hi afegien que el centre comptava amb un total de 25 hores setmanals d'Audició i Llenguatge repartides entre 40 xiquets que ho necessiten.

D'acord amb els pares, l'equip directiu del col·legi, l'AMPA i la Inspecció educativa corresponent han dut a terme les gestions administratives corresponents i han demanat a la Conselleria d'Educació els recursos humans necessaris per a millorar i augmentar el suport que reben els alumnes d'aquest CEIP en Audició i Llenguatge, però segons sembla no han aconseguit el resultat esperat. 

Al maig de 2017, en plena tramitació de la queixa, la Conselleria va comunicar als pares les noves mesures adoptades en relació amb la seua filla d'acord amb un nou “diagnòstic més ajustat”. Li pujaven a 5 les sessions setmanals d'Audició i Llenguatge. No obstant això, els pares opinaven que la resposta de la Conselleria no solucionava el problema, ja que el suport extra que li estaven oferint a la seua filla provenia dels retalls en l’atenció a altres xiquets que també el necessitaven i mereixien. Així, els promotors de la queixa van demanar al defensor que no tancara la investigació, ja que no havien augmentat la dotació de recursos personals per a atendre els alumnes que necessiten suport en Audició i Llenguatge.

Per tot això, el passat mes de juliol, el Síndic de Greuges va instar l'Administració educativa que agilitzara al màxim tots els tràmits necessaris de creació i provisió de llocs de treball, i d'avaluació de futures necessitats amb l'objectiu de dotar aquest col·legi dels professionals necessaris d'Audició i Llenguatge per a garantir una educació inclusiva de qualitat, “que actue amb celeritat per a dotar el CEIP Azorín dels professionals necessaris (…) amb l’augment del nombre d'hores setmanals d'Audició i Llenguatge per al pròxim curs escolar 2017/2018 (…)”.  

Des d'aquesta institució insistim en el fet que l'alumnat amb necessitats educatives especials té dret que l'Administració educativa els facilite l'accés als recursos, mitjans materials o ajudes específiques per a la seua participació en el procés d'aprenentatge en condicions d'igualtat respecte dels altres alumnes.

La resolució del síndic sobre aquest assumpte es pot consultar en la nostra web: Http://www.elsindic.com/Resolucions/10871723.pdf

Galeries de la notícia

Galeria: El Síndic i l'educació
  • Una xiqueta al costat d'un mural d'una classe

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

Peu de pàgina

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana
Pàgina desenvolupada pel Taller Digital de la Universitat d'Alacant