Ir al contenido principal

Observatori del Menor

El Síndic s'adhereix al projecte europeu per a eliminar el castic físic a menors

Portal de la Transparència

Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

logo FACe punt general d'entrada de factures electrònicques

RSS

  • Inici
  • > Onze menors tutelats demanen empara al Síndic davant la incertesa pel tancament d'Emaús

Actualitat del Síndic

10-05-2017 Onze menors tutelats demanen empara al Síndic davant la incertesa pel tancament d'Emaús

El Síndic ja va alertar en una altra resolució de fa poc de temps sobre les greues conseqüències que per als menors tenen els canvis de recurs i centre de protecció

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha rebut hui cartes d'onze menors tutelats per la Generalitat Valenciana que resideixen actualment en centres o pisos de l'Associació Emaús, en les quals demanen la seua mediació davant del que consideren una vulneració dels seus drets.

Tots ells tenen un denominador comú: son xiquetes i xiquets que han experimentat situacions molt dures al llarg de les seues curtes vides i que, ara, davant els nous canvis que s'acosten, aliens a la seua voluntat, se senten enormement angoixats i espantats. També tenen clar que volen exercir el seu dret a opinar i decidir sobre el seu futur i consideren que s'està jugant amb les seues vides sense comptar amb ells.

Aquests onze menors han traslladat al Síndic que els educadors, amb els quals la majoria porten vivint diversos anys, han esdevingut els seus únics referents que, juntament amb els seus companys de centre, han passat a ser allo més semblant a una família. Són persones que és preocupen per ells, els donen afecte i en qui poden confiar, i per això seria molt dolorós haver de separar-se de tots ells. Així mateix, alguns menors han manifestat la seua por davant de la possibilitat que els separen dels seus germans amb qui actualment conviuen.

El Síndic s'ha pronunciat recentment, en relació amb una resolució sobre els centres de menors amb problemes de conducta, sobre les conseqüències del recorregut que fan els xiquets i les xiquetes per diverses mesures, recursos i centres de protecció. Es tracta d’una situació que el defensor qualifica com “maltractament institucional”.  “No oblidem que són xiquets i xiquetes molt danyats en l’àmbit emocional i psicològic, que han passat per vivències familiars molt dures fins a finalment trobar-se en desemparament. Quan passen a ser tutelats per l'Administració, aquests menors comencen una altra odissea, el pelegrinatge per les distintes mesures, recursos i centres de protecció. Tot aquest vaivé i incertesa mantinguda sobre el seu futur té conseqüències irreversibles en el seu desenvolupament emocional i cognitiu.”

 

Galeries de la notícia

Galeria: Menors
  • Menors

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana